LUXE HANDGEKNOOPTE TAPIJT OP MAAT

Een handgeknoopt tapijt op maat vraagt de nodige aandacht. Samen gaan we op zoek naar het juiste formaat, juiste kleurenpallet, motief etc. Samen met jullie begeleiden wij jullie naar het droomtapijt op maat! Onze werkwijze is persoonlijk en op maat. Bekijk ons design proces en hoe je luxe tapijt gemaakt zal worden! Onze handgeknoopte tapijten worden volgens eeuwenoude traditie gemaakt. Hier komt heel veel kennis en expertise bij kijken! Graag nemen we jullie mee in het volledige proces van het maken en kopen van een handgeknoopte tapijt op maat van design tot productie.

ONS DESIGN PROCES

kennismaking

Zoals onze gekende werkwijze met jpsinterior gaan wij graag persoonlijk te werk. Wij luisteren graag naar jullie wensen voor een handgeknoopt tapijt op maat. Ons designproces start met luisteren! 

misura tapijt

Kiezen uit een template

Ofwel kan er gekozen worden uit onze selectie aan templates die kunnen aangepast worden naar wens. In dit voorbeeld werken we ofwel met een groen kleurenpallet en blauw grijs pallet.

eigen ontwerp

Mocht het zijn dat je een bepaald idee in gedachten hebt, of je wenst een exclusief uniek tapijt op maat, dan starten we vanaf blanco en gaan we jullie tapijt gaan creëren. Elke pixel kan je gaan vergelijken met 1 knoop, zo precies gaan wij te werk!

ontwerp tapijt
kleuren handgeknoopt tapijt design proces

kleuren kiezen

Tijdens de ontwerpfase gaan we eveneens al onze kleuren uithalen.  Onze collectie bestaat uit wol en viscose in een uitgebreid kleurenpallet! 

start productie en follow up

Bij goedkeuring van het ontwerp wordt er een voorbeeld gemaakt  van een klein gedeelte uit jullie tapijt. Bij goedkeuring hiervan zal het tapijt in productie gaan. 

handgeknoopt tapijt

PRODUCTIEPROCES

Selectie van het wol

Alles start met een sorteerproces waarbij alle ongewenste deeltjes worden verwijderd. Stof en vet worden verwijderd door de wol te wassen. Als er verschillende soorten wol moeten worden gemengd, gebeurt dat in dit stadium.

sorteren wol
klaren van wol

Kaarden van het wol

Kaarden is een proces dat de vezels ontwart, reinigt en vermengt om een doorlopende wollen draad met goed gespreide variaties in natuurlijke kleuren te produceren. Het breekt de plukjes van de wollen vezels en richt de afzonderlijke vezels, zodat ze evenwijdig aan elkaar komen te liggen. Dit wordt bereikt door de vezels tussen verschillend bewegende rechthoekige schoepen bedekt met kaardengarnituur te halen.

spinnen

De gekaarde wol wordt vervolgens tot garen gesponnen met behulp van een spinnewiel. In dit stadium wordt de dikte van het garen bepaald. Nadat het garen is gesponnen, wordt het rond een klos gewikkeld.

 

 

spinnen van wol

kleuren van het wol

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Cartoon ontwerp

het op maat gemaakt ontwerp van jullie tapijt wordt overgezet op een “cartoon” waardoor de knopers een tool hebben voor de juiste kleur en plaats van de knopen.

handgeknoopt tapijt

knopen

. Door in vierkante cm te werken, kan de wever het aantal knopen van het gebied controleren, waarbij een hoger aantal knopen het weven verder vastzet en meer ingewikkelde ontwerpen mogelijk maakt. De knopen worden berekend per vierkante cm en kunnen afhankelijk van het beoogde resultaat hoger zijn. Dit wordt uitgedrukt in de knoopdichtheid, of het aantal knopen dat wordt gebruikt binnen een vierkante cm.

Wassen

Zodra het tapijt van het weefgetouw is, wordt het tapijt gewassen.

Zo wordt ook getest dat de kleurstoffen zich aan het garen gebonden hebben en kleurvast zijn. Ook worden stof en vuil uitgewassen die tijdens het maken van het tapijt in het garen terecht zijn gekomen.

Met behulp van een houten spatels en een milde zeep wordt het tapijt zachter met een mooie glans.

wassen en spoelen handgeknoopt tapijt

Drogen en stretchen

Na het wassen wordt het tapijt opgespannen om te drogen.

Gedurende 4 tot 5 dagen wordt het tapijt gespannen tussen een metalen frame. Op deze manier zullen eventuele kreuken uitvlakken en houdt eventuele krimp tegen.

afwerking - final touch

Tijdens de laatste fase van het afwerkingsproces wordt het vloerkleed minutieus met de hand geknipt, waardoor het zijn uiteindelijke final touch krijgt. Nauwkeurig knippen zorgt ervoor dat de ontwerpdetails in het vloerkleed duidelijk zijn. Op deze manier wordt de hoogte van de pool bepaald en kan een extra techniek gebruikt worden om een 3D-effect te creëren.