TAPIJT KOPEN MET ADVIES EN STALENSERVICE REGIO GENT

Het juiste tapijt of vloerkleed kopen voor een bepaalde ruimte is vaak een moeilijke opdracht. En dit niet alleen naar soort garen toe, maar ook naar kleur/motief en afmeting. Jouw tapijt vraagt professioneel advies. JPSinterior helpt jullie graag mee in de zoektocht naar een tapijt of vloerkleed. Wij komen vrijblijvend langs aan huis met stalenservice en geven jullie het gepast advies voor tapijt op maat of uit de collectie in de regio gent. Kijk gerust even naar onze collectie of bekijk de mogelijkheden voor een tapijt op maat.

MATERIAAL TAPIJT

Het materiaal van het tapijt of vloerkleed speelt ook een belangrijke rol in de keuze van je tapijt. De vezels kunnen zowel van natuurlijke of synthetische aard zijn. Elk type vezel heeft dan ook zijn eigenschappen (veerkrachtigheid, onderhoud) maar ook zijn uitstraling. Het soort vezels dat gebruikt wordt in de productie van het tapijt is ook bepalend naar prijs toe.

WOL

Wollen vezel tapijt

natuurlijk

brandveilig

zelf reinigend

licht pluizend

KATOEN

katoen vezel tapijt

plantaardig

veel kleuren

stevig

Goed-en-fout-groen-vinkje-en-rood-kruis-vierkant-scaled

loopsporen

VISCOSE

viscose vezel tapijt gent

natuurlijk – synthetisch

fluwelen look & glans

prijs/kwaliteit +

onderhoud 

SISAL

sisal vezel

oersterk

allergie vrij

duurzaam

vocht

weinig kleurkeuze

LINNEN

linnen vezel tapijt

plantaardig

duurzaam

hypo-allergeen

loopsporen

ZIJDE

zijde vezel tapijt

uniek uiterlijk

mooi glans

zonlicht

geen zwaar gebruik

PRODUCTIE TAPIJT

Ook de wijze waarop een tapijt gemaakt wordt kan invloed geven op de prijs en kwaliteit. Bij het bezoek aan huis geven we duidelijk uitleg hoe je favoriet tapijt is gemaakt en hoe je deze kan onderhouden.

tuft tapijt

TUFTEN

Een getuft tapijt ontstaat door garens te steken met behulp van luchtdruk door een backing. Poolhoogte, kleur en vorm kan zo worden aangepast.

WEVEN

We kunnen zowel hoogpolig, laagpolig of vlakgeweven tapijten creëren met het weven. Bij het weefproces  worden er verticale draden (kettingdraden) op een getouw gespannen. Vervolgens worden er  horizontale draden tussen deze kettingdraden geweven.

 Door in bepaalde patronen de kettingdraden omhoog te halen en weer te laten vallen ontstaan er patronen. 

De handgeweven karpetten zijn meestal van wol of een ander natuurlijk product.

geweven tapijt
handgeknoopt tapijt

knopen

Een getuft tapijt ontstaat door garens te steken met behulp van luchtdruk door een backing. Poolhoogte, kleur en vorm kan zo worden aangepast.

GROOTTE TAPIJT

We hebben de kleur en soort garen beslist, maar hoe groot moet het tapijt nu zijn? Een tapijt zorgt voor een verbinding tussen de ruimte’s (meubelen) in je interieur. Zorg ervoor dat grootte van je tapijt in verhouding is met de aanwezige ruimte. Er bestaan standaardafmetingen, maar een tapijt kunnen we ook op maat samenstellen. Vierkante, rond of ovaal? Of organische vorm? Wij komen graag langs met onze staalservice in de regio gent om jullie ruimte te analyseren en de juiste grootte van tapijt of vloerkleed aan te bevelen.